tisdag 27 april 2010

Träning och skador!

Som sagt så storsatsar Team Klistervalla på årets säsong, vi funderar på att ställa upp i diverse storlopp runt om Falun för att promota vår eminenta förening. Detta medför ju givetvis en större chans till skador. Under gårdagens träningspass fick Johan känningar i "baksidan av smalbenet", mycket tråkigt, men det släppte och träningen fortsatte utan större incidenter.

Löpningen tar sig iallafall, i Söndags slutade vi på ca: 10 minuter per km men under gårdagen så var vi nere på exceptionella 7.59! Otroligt! Tänk tiderna vi kunde haft om Johan inte fått känningar i baksidan av smalbenet!

För övrigt under språngmarschen till jobbet i morse så blev jag antastad av en utländsk man. Man går där i godan ro med musik i öronen när man hör lite skrik bakom mig, till slut kommer mannen upp jämsides och viftar med armarna och säger något. Stannar till lite och undrar vad fan som händer när han börjar talla mig på låret.

TEJP! TEJP! Jag också glömma ibland!

Sen står jag där med en bit tejp i handen och funderar vad fan som hände medan mannen i jeans joggar lätt vidare.

Tejpen i min hand, tidigare på mitt lår är från mina nyinköpta byxor jag införskaffade dagen innan och således glömt tagit bort allt skit.

I kväll blir det Stångtjärn med elitgruppen igen!

måndag 26 april 2010

Löpning

Jag och Johan, elitgruppen, var uppe i Stångtjärn nu i helgen och provade om spåret höll måttet för en talang av vår kaliber. Lördagen så kan man väl säga att blodsmaken började komma redan efter vi öppnat bildörren, men skam den som ger sig.

Första varvet kändes helt okey, inte direkt någon folksamling vi behövde skämmas för utan vår löpning gick relativt smärtfritt i sakta mak. Efter första varvet gick vi till vattenkontrollen för att få i oss lite vätska, och jag inspekterar på gps:en hur fort det hade gått. Uppenbarligen hade vi tagit en liten avstickare halvvägs till Grycksbo och landade på finfina 3.03 minuter per kilometer.

Efter mycket noga övervägande insåg jag ju givetvis att detta inte stod rätt till, jag visste ju att vi hade kanske 5.30 i kroppen, men absolut inte några 3.03.

Nästa varv så visade fanskapet 10:11 per kilometer. Någon annan som haft problem med den här satans gps:en på Iphone eller?

På söndagen så hade Johan dopat sig.

Man kan säga att jag blev totalt förnedrad. Nu vet jag hur dom där 100 meters-löparna känner sig när Usain Bolt är med. Han var som en gasell. Ostoppbar. Vad hände liksom?

Johanna, som var med och inspekterade Team Klistervallas elitgrupp påpekade att Johan på morgonen hade intagit ohyggliga mängder med bacon och ägg. Jag visste ju att något var lurt, men så här lurt. Avskyvärt! Usch!

tisdag 20 april 2010

Elitsatsning

Jag får lite psykningar i kommentatorsfältet här av både Ester och brorsan. Min bror påstår att han bedriver någon sorts elitsatsning. Killen är storkund hos onlinepizza.nu eftersom han tycker att det är värt 35 spänn för att få pizzan hem i stället för att GÅ 300 meter till pizzerian.

Jag vet inte om det är så mycket elit?

Dessutom fick jag lite uppvaktning av Team Klistervalla i går eftersom jag fyllt år.

Som ni vet så uppvaktades även Johan när han fyllde år med pompa och ståt. Presenten Johan fick då var, för er med dåligt minne, följande:
en lök

en burk vaselin

en cigarr

ett nummer av tidningen moore

en sheba med smak av oxkött

en fransk porrfilm med fyra olika val av text

en burk mandariner

en burk norrländsk pölsa

en liter koncentrerad spolarvätska

en 50cl Guiness burk

en uppblåsbar asiatisk kvinna.

Väldigt fint paketerat också dessutom. Så man kunde ju förvänta sig en riktigt fin present....

Johan säger då ang. sin present till mig att det är "retunerade varor". Så jag öppnade, och hade fått tillbaks den uppblåsbara asiaten (numer lätt begagnad) samt pölsan. Men vänta nu här... vart fan tog allt annat vägen? Pölsan dög inte, men kattmaten gjorde det, och karln har inte ens katt. Porrfilmen och vaselinet, ja.. det dög också tydlgen. Den snåle fan la inte ens till nåt, utan jag fick tillbaks lite av det jag redan betalt.

Dock fick jag en mycket fin tårta, en kebabtårta, som dom spenderat tid med att försöka få Hosjö Pizzeria att förstå att det var en tårta dom ville ha. Den var preparerad med ca 400 svenska flaggor inhandlade på Ica Maxi. Dom kom även med små partyhattar, även jag och min sambo fick en varsin partyhatt. Vilket var uppskattat.

Kulturmuppen (och eventuell Klistervalla aspirant) gav mig en haklapp också, vilket hade varit bra om jag faktiskt hade haft den på mig när jag spillde över mig.

Så överlag var det trevligt, men jag är lite besviken på Johans present faktiskt. Nästa medlem som fyller år är Brorsan, så vi har till Augusti på oss att hitta på något. (eller så kanske Johan har fått något som han kan ge tillbaks, minus 70%).



måndag 19 april 2010

AAAAAA

Ja, försäsongen startade och slutade ungefär lika snabbt. Men nu har jag och Johan startat försäsong 2.0, ungefär som Leksand och Återtågen.

Vi är ute och går eller något liknande. Skitjobbigt är det i vilket fall som helst. Vårt mål är att så småningom börja ut och jogga. Dock väntar vi på att snön smälter i skogen så man slipper skämmas så förbannat.

2011 måste vi klara skiten, för jag såg på 2012 häromdagen och allt kommer gå åt helvete. Filmen var baserad på en sann historia.