lördag 25 september 2010

Spöregn och praktvurpa

I fredags var man ute och sprang en vända själv då då Johan hade ätit för mycket kexchoklad och kunde inte springa. Jag har aldrig sprungit så fort, men ändå så sakta som igår, det kändes riktigt bra, sprang hela sträckan men slutade ändå på 44.32 eller något sådant.

Idag var det uppstigning 9.00 och möttes av ett monsunregn. Kan det gå åt helvete så gör de det. På schemat stog iallafall mountainbike med allas vår IT-miljonär. Nu har ju jag inte suttit på en cykel på ett X antal år, så det skulle bli spännande det här.


IT-miljonären läser manualen.

Då jag varken äger cykel eller hjälm stal jag en cykel på jobbet och fick IT-miljonären att låna mig en. hjälm. Han hade två extra med sig, men en av dom kunde man inte andas med. Den andra dock, som var extremt fin, passade mig perfekt.


Dagcenter on tour

Ni kan se att min jacka redan är pissblöt och vi har stått utanför bilen i cira 1,5 minut. Det regnade duktigt. Efter att ha gått igenom den obligatoriska kollen på cykeln, bromsar, backspeglar och kugghjul satte IT-miljonären med sin koll.


Endast topnotch


Kollar så att hjulet sitter där det ska

Efter cirka 40 minuter av cykelkoll, givetvis i spöregn är vi redo att börja vår strapats.


Karta över området. Vi failade ungefär överallt med att tyda denna.

Vi kommer som sagt iväg till slut och efter 40m börjar man känna sig sliten, ingen lek att cykla inte. Och då har vi bara åkt asfalterad bilväg. Till slut kommer vi in på själva banan och ja. Uppför uppför uppför, stup, uppför uppför uppför uppför, större stup. Ungefär så kan man beskriva mountainbikecykling.


Proffsigt värre.

Efter många om och många uppför kommer vi till den första utmärkta banan. Second Chance hette den.


IT-mongot innan han drar ned för Second Chance.


Undertecknad innan Second Chance.

Hur jävla roligt som helst. Regnet stod som spön i backen när man försökte dodga 90 graders kurvor och möts av en syndaflod runt hörnet som man inte hinner cykla bredvid. Nu var man ju redan nerdränkt så det gjorde ju egentligen ingenting.

Precis i slutet så fanns det ett litet hopp som jag tänkte, nu jävlar. Problemet är framvikt och bakvikt. Inte min grej. Vet faktiskt inte en som jag lyfte från marken, men vi säger att jag gjorde det. Hursomhelst ska man inte trycka in frambromsen när man landat på framhjulet. Klarade mig iaf från ett totalt failure och stoppade fallet med pungen mot styret.

Kan rekommenderas att ut och prova banan!

Nästa etapp var mot hoppbackarna där nästa bana skulle ligga. När vi väl kom dit kunde man välja svart eller röd bana. Efter ett snabbt taktiksnack kom vi fram att vi skulle ta den röda slingan. Det var en JÄVLA tur. Vill inte veta hur avancerade den svarta var då inte ens den röda var något för en amatör som mig. Totalt livsfarlig :) Ett par tre gånger står jag och balanserar på framhjulet för ett kommande fail men undviker detta som tur är.

IT-miljonären som åkte först står och tittar ut över spåret och säger att nu är det bara en liten bit kvar. Tur det, och man har undvikit praktvurporna så man slapp bli förnedrad.

Sista biten går ut över slalombackarna på lugnet och det såg ut att det skulle gå extremt snabbt nedför. Sagt och gjort så kastade man sig ut, den ena 90 graders kurvan efter den andra. Första ok, andra ok, på tredje har dom ett jävla hopp som jag kommer för långt ut till höger på så jag bränner in i en sten och det tar tvärstopp och gör ett svanhopp över styret och ner i ett dike. Förnedrad.

Styret vart lite vind, men inget en stjärnmekaniker som jag inte kunde fixa. Vi kom till bilen efter cirka 1h och 20 minuter, averkat ungefär 6-7km. Blöta, kalla. Och till slut förnedrade.

Om man inte räknar in den sista banan, så var det grymt jävla kul! Lär göra om detta snart, då i ett kanske lite bättre väder.

tisdag 14 september 2010

Träflasklöpet

Jag förstår att ni är spända hur det gick för Team Klistervalla i söndagens storlopp.

När vi äntrar tävlingsarenan så känner både jag och Johan oss lite malplacerade bland alla hurtbullar som värmer upp 1h innan start. Uppvärmning är för amatörer som inte vet bättre.

När vi såg startlistan på 10 tappra själar så visste man. Offentlig förnedring.

Lyckligtvis så är vi i Team Klistervall tränade i förnedring så detta var kan man säga, en helt vanlig dag på jobbet. Vi var iallafall där i god tid för att insupa atmosfären i Sundborn under denna fantastiska dag, och när vi hämtat ut våra nummerlappar går startskottet för 2km loppet. Massa kids på kanske max 10-12 år?

Efter cirka 8 minuter kommer vinnaren in och vi förstår att vi tom skulle komma sist i den tävlingsklassen också. Speakern klämde även ur sig "May the force be with you" innan deras lopp, kan ha varit därför de lyckades springa så inihelvete fort.

Skall tilläggas att han inte gjorde det när vi skulle springa...

Cirka tre minuter innan start börjar vi vår uppvärmning och går till startfållan cirka 20m bort. Jag hade scoutat banan före loppet och visste att första biten skulle vara riktigt tuff, och ja.. det var den. Johan och jag ställer upp längst fram, varje meter räknas. Precis innan start hade det även tillkommit 5 extra personer till loppet så det är 15 startande.

Efter startskottet har jag bra fart dom första 50 metrarna innan konditionen börjar ta slut och Johan går om i jakten på förstaplatsen. I hela en kilometer är det tamefan bara uppför, och enligt banprofilen skulle det vara cirka 3km lätt nedför efter första toppen.

Vad har idrottsmänniskor för sned bild av nedför?

Finns fan inget som heter nedför när det gäller löpning/skidåkning, bara mindre uppför. När jag väl är på toppen blir jag omsprungen av en äldre herre som säger att det är inte långt kvar. VADÅ INTE LÅNGT KVAR!? Hade ju knappt avverkat 1km. Bakom mig är det en yngre tjej som jag kamperar med innan även hon förnedrar mig.

Så i ungefär 4,5 av 5,5km så springar jag själv. Sist, trött och förnedrad. Som vanligt alltså. När man väl lyckats masa sig in på slutspurten kommer något jävla sär som inte bara sprungit 9km, utan även startat 10 minuter efter mig och springer förbi mig. Trippel förnedring. Team Klistervall får iallafall lite medietid när speakern nämner mitt namn och min klubb. Johan hade enligt uppgifter räckt upp båda händerna på sin spurt och sett ut som han rymt från närmsta dagcenter.

Johan sprang på typ 33 eller 34 minuter. Jag kom knappt efter, en sisådär 7-8 minuter sen. Vi fick medalj. Det var det viktigaste.

Placering på Johan var 7 av 15 och jag, hör och häpna, spöade två medelålders kvinnor som gick runt och slutade på en fin 13:e plats. Succé!

torsdag 9 september 2010

Träflasklöpet söndag 12 september 2010

Team Klistervalla kommer ställa upp i årets lopp. Eftersom vi egentligen är en skidåkningsförening kommer vi endast ställa upp i motion 5,5 km. Detta för att inte skämma ut de så kallade "vanliga" joggarna.
Starten går vid kl 12:00. Vi beräknar målgång mellan 12:59-16:32. Autograf skrivning kommer endast finnas tillgängligt någon annan dag eftersom vi kommer inte orka varken före eller efter loppet.

Om Eurosport är intresserade kan ni höra av er för TV-rättigheter, TV4 kan dra åt helvete.

tisdag 7 september 2010

Johan Bolt talar sanning

Johan är i toppform, även om han såg lite sliten ut efter dagens lilla experiment över 8km. För övrigt var det Johans fel att vi sprang den. Ja, det var kanske jag som föreslog rundan, men det var egentligen tänkt som en vilodag. Johan, glad i hågen efter att ha spenderat eftermiddagen på en föreläsning om astma och rektoskopi, ringer och tjatar att vi måste ut och springa.

Vi hade aldrig sprungit just den här banan förut och den var en mardröm. Blött, uppför, terräng och förnedring utan dess like. Allt detta på bara två kilometer extra från den normala 6:an. Tid är inget att tala om.

Jag har även hört ryktesvägen att ett storlopp äger rum nu på Söndag. 150 pix i startavgift för loppet där alla kan vara med. Man får en plakett och vinnaren får ett minne för livet. Nu blir det troligtvis inga minnen för livet för oss två, dock en plakett, förutsatt att man överlever 5.5 alt 9km rundan. Sen lottar dom ut resterande priser, så det spelar ingen roll hur förbannat dåliga vi är, så kan vi få mer priser än den åtrovärda plaketten. En Sundborn Goif keps tex.

Sista anmälningsdag i morrn Johan, alltså onsdag, och man får plakett! Inte samma sak som en medalj, som står lite högre i kurs, men det duger. Det här kan vara vårt stora genombrott internationellt.

Running Wild-Björn pushar att vi ska springa 9km. Men jag vet inte om en skallgångskjedja ingår i startavgiften.

måndag 6 september 2010

Johan Bolt

Ja så kallar Peter mig och det gör han rätt i. Sprang 5.7km extremt fort idag. Exakta siffror såsom tid etc är inte viktigt, det gick fort helt enkelt. Peter droppa in flera minuter senare och skämde ut sig som vanligt.
Har lovat han att kolla upp det här med astma imorgon i skolan. Vi spånar på en hypotes att det kanske går lite lättare att springa för han. Eller rättare sagt jag tror att idioten med astma behöver en tid på vårdcentralen.
Han är lika envis som bror sin så får se hur det slutar.

Apropå Trones så lurade han mig till borlänge i lördags. Han sa att Gunde Svan satt och signerade skidor med lacknafta. Istället var det skivmässa med sedvanliga vinylgeeks i mängder. Trones köpte en speciell vinyl med fransk press. Klistervallas kock och kultur ansvarig var också med. Han hade näringslära på waynes och eftersom han inte prata om kebab så valde peter att vänligt men bestämt stanna hemma.