måndag 8 februari 2010

Hosjö!

Som tidigare nämnt var vi i det vackra Hosjö under lördagen för att visa upp oss för våra fans och sponsorer. Tyvärr dök ju varken fans eller sponsorer upp så vi fick åka utan att varken skriva autografer eller ta emot gratisprylar.

I vilket fall som helst så hade brorsan scoutat ett 30 km spår som vi skulle förnedra under de närmsta 2-3 timmarna. Efter 10 minuter står vi där och försöker minnas något av vår orienteringsutbildning man fick på mellanstadiet när en äldre herre ser oss tre förvirrade själar som troligtvis åkt vilse i vår jakt på en El Maco Grande-meny.

Han förklarar att ska vi åka 30km slingan så får vi vara beredda på att pulsa utan tillstymmelse till spår då det bara är en vandringsled och inte spårat överhuvudtaget. Bra scoutat som vanligt brorsan!

Efter ca 30 minuter när gubben gett oss alla instruktioner om hur vi ska åka så beger vi oss ut igen. Givetvis hade vi glömt allt han sa inom 4 minuter.

Spåret i Hosjö är lite som i Karlsbyheden, vilket inte är min favorittyp. Dvs banan är inte rund utan det är en sträcka som har lite grenar man får åka ut i. Alla leder givetvis till att man möts av en förbannad återvändsgränd och får vända och ta sig upp för dom där helvetes backarna man nyss avnjutit.

Totalt åkte vi nog ungefär 2,5h, hur långt det blir det vet jag inte. 2-3 km kanske? Spåren vid Pumpen vad nog bland de bättre vi har stött på under vår skidkarriär. Lite tungt att åka på vissa ställen då man kunde köra ner staven 2,5 meter i snön när man stakade, samt att spåren var rätt mjuka så man sjönk ner lite när man sköt ifrån. Men det beror nog mer på att vi är rätt feta och inte att spåren är dåliga.

Vi kan nog stolt avslöja att inget fall ägde rum under hela träningspasset!

Nu tar vi sikte på Falun- Borlänge loppet på söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar